Update Corona: “mitigatiefase”

16 maart 2020

Het aantal patiĆ«nten met COVID-19 in Nederland en de rest van Europa neemt snel toe. Bovendien is bij steeds meer van deze patiĆ«nten de bron niet te achterhalen. Daarom zijn we in Nederland overgegaan naar de zogenaamde ‘mitigatiefase’.

De maatregelen zijn vanaf nu vooral gericht op het beschermen van oudere en kwetsbare personen (met een hoog risico op ernstig beloop van COVID-19) en het in stand houden van de gezondheidszorg. Ook de huisartsenzorg moet gegarandeerd blijven.

Het advies van het RIVM luidt sinds 12 maart: in heel Nederland moet iedereen met neusverkoudheid OF hoesten OF koorts THUIS BLIJVEN. Dit geldt voor alle leden binnen het gezin: als 1 iemand ziek is (koorts EN hoesten of benauwdheid), blijft het hele gezin thuis.

Alleen bij ernstige klachten TELEFONISCH contact opnemen met de huisarts.

Het RIVM adviseert om geen handen te schudden om verspreiding van het Coronavirus te voorkomen. Dit geldt niet alleen voor zorgmedewerkers, maar voor iedereen in Nederland.

Hieronder een filmpje met uitleg waarom het nodig is om thuis te blijven en je (sociale) contacten te beperken:

Dus beperk uw sociale contacten tot wat noodzakelijk is en help hiermee uzelf en uw omgeving door de zorg beschikbaar te houden!