Vaccinatie voor mensen geboren in 1958, 1959 en 1960; vaccinatie ouderen aan huis

Bericht 5 mei 2021

Wij hebben vorige week van de Rijksoverheid groen licht gekregen om vaccins te mogen bestellen voor onze patiënten geboren in 1958, 1959 en 1960.

Deze groep zal deze week een brief ontvangen en uitgenodigd worden voor een 1e vaccinatie half mei in het oude Unilevergebouw. Het tweede vaccin zal in augustus toegediend worden.

Let op! Het 2e vaccin zal zo’n 12 weken na het 1e vaccin toegediend moeten worden. Dit valt in augustus, in de vakantieperiode. We vragen u hier rekening mee te houden en ervoor te zorgen dat u ook het 2e vaccin komt halen. Alleen dan bent u optimaal beschermd.

Geen andere data

We kunnen helaas niet zomaar uitzonderingen maken en op andere data gaan vaccineren. De vaccins worden in flesjes van 11 geleverd en moeten in 1x opgemaakt worden. Daarom is het belangrijk dat we een hele groep in 1x tegelijk kunnen prikken.

Wij moeten als huisartsenpraktijk het vaccineren regelen naast onze dagelijkse werkzaamheden. Dit vraagt voor ons ook veel extra tijdsinspanning en extra uren werken. Daarom kunnen we niet zomaar een datum verschuiven als het “niet handig uit komt”. We vragen hiervoor uw begrip.

Vaccinatie ouderen aan huis

We hebben inmiddels ook voldoende AstraZeneca vaccins kunnen bestellen voor onze oudere 80+ patiënten die niet in staat waren om eerder dit jaar via de GGD op lokatie gevaccineerd te worden. Voor deze meest kwetsbare patiëntengroep zullen we half mei de eerste prikken aan huis gaan geven. Dit wordt door een huisarts gedaan.

Korter dan 6 maanden geleden Corona gehad?

Heeft u korter dan een half jaar geleden Corona doorgemaakt (bewezen Corona positieve test bij de GGD of ziekenhuis)? Dan hoeft u maar 1 vaccinatie te halen.