Week tegen Eenzaamheid

Deze week (1 t/m 8 oktober 2019) is de “Week tegen de Eenzaamheid”. Door het hele land is er extra aandacht voor het thema eenzaamheid en zijn er allerlei activiteiten te doen waarbij ontmoeting en verbinding centraal staan. Samen bewegen is een middel om nieuwe contacten te maken.

Klik hier voor het volledige programma in Vlaardingen

Voorbeeld uit het programma is het Social Bootcamp op maandag 7 oktober 2019.

Social Bootcamp combineert een serieuze work-out met een sociaal component: sporters gaan met ouderen en jongeren (tussen de 14 en 99 jaar) in een rolstoel samen op bootcamp! De rolstoelen worden als fitnessapparaten gebruikt en de oefeningen zijn voor de sporters fysiek uitdagend. Ze worden aangemoedigd en ondersteund door de ouderen die naar vermogen gelijktijdig hun eigen lichte oefeningen doen.
Daarnaast is de locatie voor de bootcamp uniek: de Stadsgehoorzaal! 

Iedereen is welkom en kan samen met zijn of haar mantelzorger, buurvrouw, dochter, man en vrouw deelnemen. De eerste Social Bootcamp in Vlaardingen vindt plaats op maandag 7 oktober in de Week van de Eenzaamheid. Het is een onderdeel van de sociale sportschool waarvan Running Friends Company partner is in Vlaardingen en Schiedam.

Bent u sporter of bent u diegene in de rolstoel, maar heeft u nog geen sportpartner? Geef u gerust op, de organisatie zal voor u een sportpartner zoeken.

Aanmelden voor de bootcamps kan via info@runningfriendscompany.nl

Kosten: op 7 oktober is de proefles GRATIS, mede mogelijk gemaakt door Gemeente Vlaardingen en de Stadsgehoorzaal. 

Bij voldoende animo wordt de les wekelijks aangeboden. Na de gratis proefles wordt er voor de wekelijkse les een bijdrage gevraagd.