« terug naar vorige pagina

Praktijkondersteuner Jeugd

Fanny Meijers is de praktijkondersteuner voor de jeugd tot 18 jaar. Ze heeft uitgebreide ervaring in het werken met kinderen en jongeren met psychische klachten of waarbij er vragen liggen rondom het gedrag. Zij heeft de HBO opleiding sociaal pedagogische hulpverlening afgerond, de HBO master pedagogiek, een opleiding Kindercoaching en de opleiding tot POH GGZ (opleiding praktijkondersteuner voor de huisarts). 

 Als je als jongere last hebt van psychische klachten kun je een afspraak inplannen met de huisarts om hierover te praten. Ook ouders kunnen een afspraak maken met de huisarts als zij zich zorgen maken over hun kind. U kunt hierbij denken aan angst, somberheid, slaapproblemen, een ‘vol hoofd’, eetproblemen, vermoedens van een stoornis zoals ADHD of autisme, moeilijk voor jezelf kunnen opkomen, moeite met concentreren, moeite met de scheiding van je ouders, problemen thuis, genderproblematiek, rouwverwerking.

Samen met de huisarts kunt u dan bekijken of gesprekken bij de praktijkondersteuner jeugd helpend kunnen zijn.

Fanny werkt elke maandagmiddag op de praktijk. De gesprekken zijn gratis. Indien nodig kan er doorverwezen worden naar specialistische hulp. Ook kan er contact gelegd worden met school of andere organisaties, om tot een zo goed mogelijk hulpaanbod te komen.