« terug naar vorige pagina

Praktijkondersteuner Jeugd

Veel kinderen en jongeren hebben last van psychische klachten. Je kunt hierbij denken aan angst, somberheid, slaapproblemen, een ‘vol hoofd’, eetproblemen, moeilijk voor jezelf kunnen opkomen, moeite met concentreren, moeite met de scheiding van je ouders, problemen thuis, genderproblematiek, rouwverwerking. Of je als je denkt dat je mogelijk ADHD of autisme hebt.

Heb je last van psychische klachten? Maak dan een afspraak met de huisarts om hierover te praten. Ook ouders kunnen een afspraak maken met de huisarts als zij zich zorgen maken over hun kind.
Samen met de huisarts kunt u dan bekijken of gesprekken bij de praktijkondersteuner jeugd helpend kunnen zijn.

Fanny is de praktijkondersteuner voor de jeugd tot 18 jaar. Ze heeft veel ervaring in het werken met kinderen en jongeren met psychische klachten of waarbij er vragen liggen rondom het gedrag. Zij heeft de HBO opleiding sociaal pedagogische hulpverlening afgerond, de HBO master pedagogiek, een opleiding Kindercoaching en de opleiding tot POH GGZ (opleiding praktijkondersteuner voor de huisarts). 

Fanny werkt elke maandagmiddag op de praktijk. De gesprekken zijn gratis. Indien nodig kan er doorverwezen worden naar specialistische hulp. Ook kan er contact gelegd worden met school of andere organisaties, om tot een zo goed mogelijk hulpaanbod te komen.